László Sebestyén | Folyamatos jelen
Vonalak mentén tervezett város, utcái terei jól vagy rosszul szerkesztett térhálót rajzolnak ki felülnézeti állapotukban. A talajról szemlélve a minket körbevevő épületek és utcabutorok díszletei közt élve folyamatos jelenként érzékeljük Budapestet. Egy lyukkamerán át szemlélve ugyanez a város más arcát mutatja. Töredezett rétegei egymásra csúsztak, kuszán és rendezetlenül egymás elé tolakodva, lökdösődve élik hétköznapjaikat. Érdekes és és izgalmas világ nyílik ki a kimerevített pillanatfelvételeken. Bár nem is annyira pillanatfelvételek ezek, inkább hosszú perces expozíciók. Ezáltal csak az állandók maradnak a képen, az átutazók és egyéb sietős szerzetek láthatatlanná válnak. De a város és annak terei folyamatos jelenlétükkel biztosítanak arról, itt vagyunk és itt is leszünk még egy darabig.
fotosebestyen, sebestyén lászló
72
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-72,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,fs-menu-animation-line-through,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Folyamatos jelen

Folyamatos jelen

Vonalak mentén tervezett város, utcái terei jól vagy rosszul szerkesztett térhálót rajzolnak ki felülnézeti állapotukban. A talajról szemlélve a minket körbevevő épületek és utcabutorok díszletei közt élve folyamatos jelenként érzékeljük Budapestet.
Egy lyukkamerán át szemlélve ugyanez a város más arcát mutatja. Töredezett rétegei egymásra csúsztak, kuszán és rendezetlenül egymás elé tolakodva, lökdösődve élik hétköznapjaikat. Érdekes és és izgalmas világ nyílik ki a kimerevített pillanatfelvételeken. Bár nem is annyira pillanatfelvételek ezek, inkább hosszú perces expozíciók. Ezáltal csak az állandók maradnak a képen, az átutazók és egyéb sietős szerzetek láthatatlanná válnak. De a város és annak terei folyamatos jelenlétükkel biztosítanak arról, itt vagyunk és itt is leszünk még egy darabig.

Tags
fotosebestyen, sebestyénlászló